MotoGP Сільверстоун: Марк Маркес: "Хороші битви в минулому", Жоан Мір "повністю відновився"


Маркес пропустив недільні гонки в Заксенрінгу і Ассені через травми, а Мір був відсутній після травми руки на попередньому етапі в Муджелло.


Їхні останні травми в поєднанні з технічними проблемами Honda означають, що після 12 етапів, що залишилися, вони посідають лише 19-те (Маркес) і 26-те (Мір) місця в заліку гонщиків.


Літня перерва дала їм час для загоєння кісток і, за словами восьмиразового чемпіона Маркеса, "перезавантаження" після бурхливих перших восьми раундів.



"Ми насолоджувалися важливою літньою перервою, шансом перезавантажитися і відновитися після важкого початку року. З фізичної та ментальної точки зору, я повертаюся на трек оновленим і готовим до роботи", - сказав Маркес.


"Сільверстоун - це траса, де я провів багато хороших битв в минулому. Найважливіше - повернутися на мотоцикл, повернутися до роботи і спробувати покращити результати першої половини року".



Якщо Маркес переможе в неділю, то пройде 651 день з моменту його останньої перемоги на GP в Емілії-Романьї в 2021 році. Офіційна статистика підкреслює, що між Валенсією 2019 року, його останньою перемогою до травми руки, отриманої в Хересі в 2020 році, і наступною перемогою на Гран-прі Німеччини 2021 року минув 581 день.


У той час як Маркес виграв британський етап MotoGP у 2014 році, найкращий фініш Міра на треку - дев'яте місце для Suzuki у 2021 році.


"Наша перерва була трохи довшою, ніж у всіх інших, але зараз я повністю відновився від травми, отриманої в Муджелло. Я вже кілька тижнів тренуюся і катаюся на різних типах мотоциклів у звичайному режимі, тому фізично почуваюся добре", - сказав Мір.


Переглянутий формат тренувань означає, що тільки післяобідня сесія в п'ятницю визначить першу десятку гонщиків, які отримають прямий доступ до суботньої кваліфікації 2.


Вже традиційно цього сезону, Перший Автомобільний Телеканал покаже весь гоночний екшен з Сільверстоуні у неділю, 6 серпня. Трансляція почнеться о 12:30, коментатор -  Антон Топчій. 

Коментарі

Популярні публікації