Moto2™ - MotoGP™: кого з гонщиків пов'язують з переходом у 2024 році?





Розмови про майбутнє гонщиків розгорілися з тих пір, як ми дізналися, що Франко Морбіделлі покине команду Monster Energy Yamaha MotoGP™ в кінці 2023 року, а місце італійця займе Алекс Рінс (LCR Honda Castrol) разом з Фабіо Квартараро. Ходять чутки, що деякі імена з Moto2™ пов'язують з переходом у прем'єр-клас. Давайте подивимось на гонщиків, про яких говорять, починаючи з найвідоміших. 

Педро Акоста 

Вже давно відомо, що Педро Акоста (Red Bull KTM Ajo) не хоче проводити ще один сезон в Moto2™. Нинішній лідер чемпіонату світу і його команда дали KTM крайній термін, щоб запропонувати йому місце в MotoGP™ - 30 червня, в той час як Pierer Mobility AG продовжує працювати за лаштунками, щоб зрозуміти, як вони можуть вписати Акосту в свій склад. Не секрет, що KTM і GASGAS хочуть бачити Акосту в своїх рядах в 2024 році. Однак, зважаючи на те, що заводська команда сформована і Пол Еспаргаро (GASGAS Factory Racing Tech3) має контракт на наступний сезон, а Штефан Пірер з Pierer Mobility AG підтвердив Speedweek.com, що вони вже продовжили контракт Аугусто Фернандеса (GASGAS Factory Racing Tech3), місцезнаходження Акости в 2024 році залишається невизначеним. ГП Австрії, який відбудеться в ці вихідні, має принести новини про Акосту. 

Тоні Арболіно 

Італійця вже давно пов'язують з переходом в MotoGP™ в 2024 році, причому найбільш ймовірним місцем призначення зірки Elf Marc VDS Racing Team є Gresini Racing MotoGP™. Після того, як італійська команда підтвердила, що Алекс Маркес залишиться на 2024 рік, ми поцікавилися, хто претендує на місце, що залишилося в Gresini. Чи є інше ймовірне місце призначення для гонитви за титулом в Арболіно? Наразі важко сказати. Гонщиків більше, ніж вільних місць, і є багато пазлів, які мають стати на свої місця - в основному в родині Ducati. 


Джейк Діксон 

Тут з'являється ще одне ім'я: Джейк Діксон (GASGAS Aspar Team). Британський гонщик, який здобув свою першу перемогу в Moto2™ на GP Нідерландів, також став серйозним кандидатом на місце Gresini, а його особистий менеджер Френкі Карчеді підтвердив Crash.net, що майбутнє #96 стане набагато зрозумілішим в найближчі пару тижнів. 

Ай Огура 

До серйозної травми зап'ястя, яку Ай Огура (Idemitsu Honda Team Asia) отримав у передсезонній підготовці до Moto2™ у 2022 році, здавалося, що йому судилося перейти в MotoGP™ після того, як у 2023 році він не зміг реалізувати свій потенціал в цьому класі. Перехід в LCR Honda Idemitsu був ідеальним варіантом на папері, але травма серйозно ускладнила перспективу цього переходу в 2024 році. Оскільки Такаакі Накагамі (LCR Honda Idemitsu) все ще не підтвердив свою присутність на гріді на 2024 рік, ця можливість залишається відкритою на даному етапі. 


Фермін Альдегер 


Ще в квітні 2022 року Эктор Фаубель - менеджер переможця британського GP 2023 року Ферміна Альдегера (CAG Speed Up) - підтвердив, що у молодого іспанця є дві пропозиції від заводських команд MotoGP™ на сезон 2024 року. Розмови про те, що це стане відомо, затихли в цьому сезоні, але чи могла перемога в Сільверстоуні відродити безсумнівний інтерес до 18-річного іспанця? 


Алонсо Лопес 


Після того, як Алонсо Лопес (CAG Speed Up) завоював три подіуми в перших п'яти гонках після стрімкого підйому в 2022 році, він потрапив на радари команд MotoGP™. Motorsport.com ще в лютому повідомляв, що Лопес вже говорив з керуючим директором Yamaha, Ліном Джарвісом, про потенційний стрибок. Однак зараз перехід до 2024 року виглядає малоймовірним, враховуючи обмежену кількість місць, які можна отримати. 

Що ж, поки ми чекаємо новин ''Silly Season'', нагадаємо, що побачити гран-прі Австрії з українським коментарем ви зможете на Першому Автомобільному Телеканалі у цю неділю. Трансляція стартує з 11:30. Слідкуйте за додатковими анонсами!

Коментарі

Популярні публікації